Δραστηριότητες - ΕκδηλώσειςΗμερίδεςΕκθέσεις - ΞεναγήσειςΦωτογραφίες


Επιστημονικά συνέδρια

Στον τομέα των Συνεδρίων η Ε.Θ.Ε. πραγματοποίησε το 1977 Συνέδριο με κεντρική θεματική ενότητα «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον» και με τέσσερες δημόσιες συζητήσεις με εισηγητές τους: Κ. Μακρή, Ν. Νικονάνο, Ράνια Κλουτσινιώτη, Θύμιο Παπαγιάννη, Κ. Κουνάδη, Χ. Χαρίτο, Άγγ. Δεληβοριά, Θ. Παπαθωμαΐδη, Γ. Χουρμουζιάδη, Απ. Λιβανό κ.ά.
Στη συνέχεια η Εταιρεία συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Θεσσαλικών Σπουδών στη Λυών. Επίσης, υπήρξε συνδιοργανώτρια του Συνεδρίου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας των Θεσσαλών στο Βόλο και στη Λάρισα το 1980 και του Συλλόγου Βελεστινιωτών Αθηνών με θέμα: «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» το 1986.
Το 1979 η Εταιρεία διοργάνωσε το Συνέδριο «Η παράδοση κι εμείς» με 14 ανακοινώσεις, στα πλαίσια του εορτασμού του έτους της ελληνικής παράδοσης.
Το 1984 πραγματοποίησε το Συνέδριο «Μαγνησιακών Σπουδών» με εννιά ανακοινώσεις και με ομιλητές τους Δ. Σιάτρα, Κ. Λιάπη, Γ. Θωμά, Χ. Χαρίτο, Γ. Σιαφλέκη, Κ. Μακρή, Π. Καβακόπουλο και Χρ. Χειμώνα.
Τέλη του 1984 επίσης οργάνωσε το Συνέδριο «Ιστορίας-Λαογραφίας-Οικονομίας» με εισηγητές τους: Ρίτσα Φράγκου-Κικίλια, Αργ. Ιντζεσίλογλου, Β. Γκόμα, Κ. Πολυμέρου- Καμηλάκη, Χρ. Χειμώνα, Κ. Λιάπη κ.ά.
Το 1989 η Εταιρεία διοργάνωσε Συνέδριο με θέματα «Ιστορίας του Θεσσαλικού Χώρου» με δεκαοχτώ ανακοινώσεις και με ομιλητές τους : Α. Τζαμτζή, Ν. Πανταζόπουλο, Β. Νίκου, Αίγλη Δημόγλου, Απ. Παπαθανασίου, Ε. Πρόντζα, Φώτη Βογιατζή κ.ά.
Τέλος τον Δεκέμβριο του 1990 πραγματοποίησε Συνέδριο «Ιστορίας και παιδικής Λογοτεχνίας» με δεκαοχτώ εισηγήσεις και με σημαντικούς και αξιόλογους, όπως πάντα, εισηγητές.