Τα νέα γραφεία μας
Νέα έδρα της Εταιρείας θα είναι στον τέταρτο όροφο του μεγάρου «Κισσός».  >>
18/04/2016
Παρουσίαση του 20ου τόμου του Αρχείου Θεσσαλικών Μελετών >>
11/03/2016
Oμιλία της κ. Παπαθανασίου >>
28/11/2015
Τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Λιάπη >>
20/12/2014
Παρουσίαση του19ου τόμου του Αρχείου Θεσσαλικών Μελετών >>
8/10/2014

Τιμητική εκδήλωση για τον Ιάσονα Ευαγγέλου >>

Από το 1971 η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών έχει μια συνεχή επιστημονική και δημιουργική πορεία.
Η Εταιρεία θα συνεχίσει να προωθεί την επιστήμη και τον πολιτισμό στον τόπο μας και να παράγει ουσιώδες έργο, κυρίως στον τομέα της ιστορικής επιστήμης. Άλλωστε, η μέχρι τώρα πορεία της αποδεικνύει τη θέληση, τη δυναμικότητα, τη διάθεση προσφοράς και τη συνέπεια των μελών της, τα οποία και εγγυώνται τη συνέχειά της.
Θα εξακολουθήσει να εκδίδει τους τόμους του Αρχείου της αλλά και βιβλία δόκιμων συγγραφέων, με ιστορικό κυρίως περιεχόμενο. Στους άμεσους στόχους της είναι και η μηχανοργάνωση των αρχείων και των βιβλιοθηκών της, καθώς και η ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, ώστε οι ερευνητές να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο πληροφοριών.
Η Εταιρεία θα συνεχίσει επίσης να συνεργάζεται με ομόλογους φορείς και οργανισμούς, όπως και στο παρελθόν, διατηρώντας πάντα την αυτοτέλειά της και παράλληλα θα προσφέρει τον πλούτο των αρχείων και των βιβλιοθηκών της σε φοιτητές και ερευνητές, καλώντας όσους έχουν πνευματικές ανησυχίες να την πλαισιώσουν και να τη στηρίξουν.
Σε μια κοινωνία σαν τη σημερινή, όπου όλα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, απομακρυνόμενα όλο και περισσότερο από πνευματικές αναζητήσεις και ανησυχίες, η αναγκαιότητα ύπαρξης της Ε.Θ.Ε. στην τοπική κοινωνία είναι κάτι περισσότερο από προφανής.
Με τη δημιουργία της ιστοσελίδας μας επιδιώκουμε να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το έργο μας αλλά και αμεσότερη την επικοινωνία με τους ανθρώπους που παρακολουθούν και υποστρηρίζουν το έργο μας οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Η πρόεδρος
Μηλίτσα Καραθάνου