Τα νέα γραφεία μας
Νέα έδρα της Εταιρείας θα είναι στον τέταρτο όροφο του μεγάρου «Κισσός».  >>
18/04/2016
Παρουσίαση του 20ου τόμου του Αρχείου Θεσσαλικών Μελετών >>
11/03/2016
Oμιλία της κ. Παπαθανασίου >>
28/11/2015
Τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Λιάπη >>
20/12/2014
Παρουσίαση του19ου τόμου του Αρχείου Θεσσαλικών Μελετών >>
8/10/2014

Τιμητική εκδήλωση για τον Ιάσονα Ευαγγέλου >>

Η βράβευση της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών

Στην ειδική πανηγυρική τελετή της 29ης Δεκεμβρίου 2011 η Ακαδημία Αθηνών, το ανώτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, τίμησε με βραβείο την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών «ότι επί τεσσαροκονταετίαν αόκνως και πολυτρόπως δρώσα τον της Θεσσαλίας πνευματικόν και πολιτισμικόν βίον εξόχως προάγει».
Οι κόποι όλων όσοι ίδρυσαν και ανέδειξαν την ΕΘΕ, όλων όσοι πραγματικά αφοσιώθηκαν δια βίου στο έργο της αποτιμήθηκαν με την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να απονεμηθεί στη χώρα μας.
Με μεγάλη εγρήγορση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ετοίμασαν το σχετικό φάκελο. Συνωδό ήταν και ένα συλλογικό τεύχος, στο οποίο αποτυπώθηκε αδρομερώς η μεγάλη δράση της ΕΘΕ. Η επιμέλεια της έκδοσής του ήταν της Προέδρου κ. Μηλίτσας Ζαρλή- Καραθάνου.
Την πρόταση για τη βράβευση της ΕΘΕ κατέθεσαν με σχετικές επιστολές προς την Ακαδημία Αθηνών ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Η ΕΘΕ τους ευχαριστεί θερμά.
Αναμφίβολα η βράβευση της ΕΘΕ δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς. Αντίθετα είναι διάχυτη η αίσθηση στα μέλη της ότι εγείρονται ηθικές υποχρεώσεις για περαιτέρω δράσεις και ενεργότερη παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα. 
Η βράβευση είναι για την ΕΘΕ αρχή νέας δημιουργίας.