Τα νέα γραφεία μας
Νέα έδρα της Εταιρείας θα είναι στον τέταρτο όροφο του μεγάρου «Κισσός».  >>
18/04/2016
Παρουσίαση του 20ου τόμου του Αρχείου Θεσσαλικών Μελετών >>
11/03/2016
Oμιλία της κ. Παπαθανασίου >>
28/11/2015
Τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Λιάπη >>
20/12/2014
Παρουσίαση του19ου τόμου του Αρχείου Θεσσαλικών Μελετών >>
8/10/2014

Τιμητική εκδήλωση για τον Ιάσονα Ευαγγέλου >>

 

 

Διάλεξη της Αρτέμιδος Α. Παπαθανασίου

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών οργάνωσε διάλεξη την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00μ.μ. στη φιλόξενη αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Δαμιανός Κυριαζής» (Κ. Καρτάλη – Κωνσταντά) με ομιλήτρια την συντοπίτισσα Δρ. κ. Άρτεμι Α. Παπαθανασίου, Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών και την τελευταία διετία Πρόεδρο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.
Η ομιλήτρια πραγματεύτηκε το ενδιαφέρον όσο και επίκαιρο θέμα: «Διεθνές πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς σε καιρό ειρήνης και πολέμου: μια στοχευμένη επισκόπηση».
Η εξειδίκευση της κ. Παπαθανασίου σε ζητήματα Ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε ζητήματα Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διεθνούς πυρηνικού δικαίου, σε ζητήματα οργανισμών Νοτιοανατολικής Ευρώπης και σε ζητήματα διεθνούς δικαίου πολιτιστικής κληρονομιάς, η εκ μέρους της εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα διεθνούς δικαίου, η συμμετοχή της σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση διμερών διακρατικών και πολυμερών συμβάσεων, όπως και η επιλογή της ως προέδρου της διεθνούς Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης, στο πλαίσιο της οποίας συζητείται παγίως και η διαφορά Ελλάδας-Βρετανίας για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατέστησαν άκρως ενδιαφέρουσα την ομιλία της και τη συζήτηση, η οποία επακολούθησε.